22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

INTERES GRAĐANA STAVITI NA PRVO MJESTO (video)

Najnovije vijesti


Boračka organizacija grada Prijedora i Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila pozvali su sve relevantne političke faktore u gradu na Sani da interes građana stave na prvo mjesto, te da sve međusobne nesuglasice rješavaju razgovorom i dogovorom. Iz prijedorske Boračke organizacije rekli su da je Prijedor dobar primjer implementacije programa zapošljavanja djece poginulih boraca, te da ih je zato neprijatno iznenadila smjena Zlatka Ritana sa mjesta v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, koji je sin poginulog borca.

– Izglasano mu je nepovjerenje na posljednjem skupštinskom zasjedanju. Mi ne znamo zbog čega niti nam je rečeno, kada smo pitali zašto se to desilo. Nećemo ulaziti u to da li je u pitanju politički čin ili ne, ali smatram da je u krajnjoj liniji nekorektno – poručio je predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora, Zoran Predojević. On je dodao da je Prijedor uvijek bio primjer drugima kako vladin i nevladin sektor zajednički rade na rješavanju pitanja od vitalnog značaja, i da se tom načinu rada treba vratiti. Iz Organizacije poginulih boraca poručeno je da se mora voditi računa o ljudima u Prijedoru.

– Mene je, kao čovjeka, jako potreslo ovo što se desilo na posljednoj sjednici Skupštine. Posebno jer neko ko nije uspio ni da se dokaže u poslu, već dobije otkaz. Najviše bih željela da se stvari rade na opštu dobrobit svih nas – rekla je Zdravka Karlica, predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila. Iz ove organizacije poručili su da ne smije biti nejedinstva među srpskim političkim partijama, jer srpski narod ima dovoljno spoljnih neprijatelja. Iz ove dvije organizacije izrazili su žaljenje zbog nedavne pogibije policajca Slađenka Tubina, koji je bio borac 43. prijedorske motorizovane brigade.

Z.J.