3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

„INTIME“ – nova Zbirka pjesama Bobana Marina (video)

Najnovije vijesti

Prijedorski pisac Boban Marin, sa trenutnom adresom u Dejtonu, Ohajo, SAD, izdao je svoju novu Zbirku pjesma, koja nosi naziv „Intime“. Boraveći u svom rodnom gradu, odlučio je da svoje stihove satkane u novoj knjizi, predstavi poštovaocima njegovog rada. To mu je, kaže, najveće zadovoljstvo.

-Sam naziv knjige govori o čemu pišem. To su ustvari moje unutrašnje ekspresije, koje opisuju kako sam doživio određene događaje iz prošlosti koji su u meni ostavili dubok trag. Moja poezija je inače ekspresno-lirska, dolazi veoma inspirativno, ne trpi formu, jednostavno nešto iz duše – pojasnio je Marin.

Kako kaže recenzent Branislav Kecman, prosječnom čitaocu ova Zbirka pjesama će biti vrlo interesantna, jer je na prvi pogled prepoznatljiva, kao da ju je pisao neko iz njegovog okruženja, a zapravo je riječ o univerzalnosti tema koje Boban koristi kao svoj stil.

-Boban već oko 20 godina živi izvan svog govornog područja, ali zaista na jedan kvalitetan, lijep i sadržajan način formuliše riječi i lirske izraze, a ovaj put je zaista to predočio u ovoj Zbirci pjesama – rekao je Kecman.

Zbirka pjesama „Intime“ je druga knjiga Bobana Marina u izdanju prijedorske „Prosvjete“, a prvu „Krhotine sna“ izdao je prošle godine.

 

M.Stegić