Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske organizuje danas u Laktašima Prvu investicionu konferenciju pod nazivom “Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja Republike Srpske” na kojoj bi kao panelisti, između ostalog, trebalo da nastupe predstavnici ove banke, zvaničnici i funkcioneri Srpske, BiH i Srbije.
Konferenciji će danas prisustvovati, između ostalih, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i premijer Srpske Radovan Višković.

Nastupiće i prvi ljudi važnih javnih i privatnih preduzeća, kao i etablirani privrednici, bankari i ekonomisti iz Srpske i regiona.

Svečano otvaranje konferencije zakazano je za 9.00 časova u hotelu “San” u Laktašima, kada će biti održani pozdravni govori i uvodna obraćanja.

U 9.30 časova počeće prva panel diskusija – “Mogućnost investiranja u Srpsku”, u kojoj će učestvovati Čubrilović i Višković.

Drugi panel – “Izazovi privređivanja u Srpskoj” je od 11.30 časova, a treći “Finansiranje privrednog razvoja, razvojne institucije-komercijalni sektor” počinje u 15.00 časova.

Četvrta panel diskusija – “Tehnološki razvoj u funkciji privrednog razvoja Srpske” počeće u 17.00 časova”, najavljeno je iz IRB-a Srpske.

Sutra će sa početkom u 11.00 časova biti održan peti panel – “Pravci i mogućnosti privrednog razvoja Srpske u uslovima globalnih društveno-ekonomskih poremećaja”.

U 13.00 časova počeće šesti panel – “Ravnomjeran razvoj Srpske”, dok je u 18.00 časova planirano predstavljanje zaključaka Konferencije.

Prenos uživo Konferencije je na sajtu https://investsrpska.irbrs.org/.

Kada je riječ o medijskom praćenju događaja, danas u 9.00 časova u laktaškom hotelu “San” je otvaranje Konferencije u sali za panel diskusije, uz direktan prenos i na RTRS-u.

U “pres-sobi” u 11.00 časova su izjave učesnika prvog panela, u 13.00 časova drugog, a u 16.30 časova trećeg panela. U 18.30 časova su izjave učesnika četvrtog panela.

Sutra od 13.00 časova u “pres-sobi” su izjave učesnika petog panela, a u 14.30 časova šestog.

U 18.00 časova biće predstavljeni zaključci Konferencije, kada bi trebalo da se medijima obrate srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, direktor IRB-a Republike Srpske Dražen Vrhovac i ministar finansija Srpske Zora Vidović.

SRNA

PrethodniU OKVIRU IN FESTA ODIGRANA PREDSTAVA NA OTVORENOM
SlijedećiČUBRILOVIĆ: POLITIČKA STABILNOST – PREDNOST SRPSKE