Pripadnici Policijske uprave Prijedor su, u dvodnevnoj akciji pojačane kontrole, sa akcentom na učešće u saobraćaju pod dejstvom alkohola, droge ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i tokom vožnje, kontrolisali 516 učesnika u saobraćaju, od kojih je 119 sankcionisano, saopšteno je danas iz ove uprave.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i zbog odbijanja alkotestiranja, iz saobraćaja je isključeno 68 vozača, kao i jedan vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom droge. U saopštenju je navedeno da je 13 vozača zadržano lišenjem slobode, od kojih 10 zbog utvrđenog prisustva alkohola u krvi u količini većoj od 1,5 promila.

U okviru akcije, u Prijedoru je izvršena i jednočasovna kontrola svih učesnika u saobraćaju po principu “lijevak”, kada su bili prisutni i predstavnici Auto-moto društva Prijedor, koji su vozačima dijelili promotivni materijal.

Akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, droge ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, Policijska uprava Prijedor sprovela je u petak i subotu, 25. i 26. decembra.

SRNA