Izbor najboljeg sportiste Grada Prijedora za 2020. godinu biće održan 19. februara, odlučio je danas Organizacioni odbor ove manifestacije. Tako da će ova manifestacija, 51. po redu, ipak biti održana, uprkos dilemama koje su postojale zbog uticaja pandemije na sportska dešavanja.

Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović koji je predsjedavao ovim odborom, istakao je da je riječ o tradicionalnoj manifestaciji, te da treba da se nagrade oni koji su imali priliku da se takmiče.

– Iako je ranije bilo rečeno da se manifestacija neće održati, predložio sam da se ona ipak održi i da se time vrednuju rezultati onih sportista i klubova, koji su i u doba korone tokom prošle godine, smogli snage da izađu na sportska borilišta i ostvare rezultate, pri tom predstavljajući sebe, svoj klub i svoj grad – rekao je Pavlović.

Odluku o tome ko je najbolji sportista donijeće sedmočlani stručni žiri, kojeg čine Zoran Jelić, Nenad Jandrić, Saša Stević, Veso Arežina, Siniša Šolaja, Vlado Vuković i Aleksandar Grahovac. Organizacioni odbor je odlučio da se u donošenju odluke žiri ne oslanja na postojeći Pravilnik o izboru sportiste godine, jer za to ne postoje adekvatni uslovi, odnosno nema prijavljenih sportista, niti klubova iz timskih sportova.

Manifestacija će biti održana u Pozorištu Prijedor, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Budući da u sali može biti do 50 lica, moći će prisustvovati najbolji sportisti i po jedan predstavnik sportskih klubova, koji će dobiti pozivnicu. Izbor najboljeg sportiste javnost će moći pratiti na programu RTV Prijedor, a snimak će biti dostupan i na društvenim mrežama.

Organizator manifestacije je IPC „Kozarski vjesnik“, a generalni pokrovitelj je Grad Prijedor.

KV