16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

IZBOR SPORTISTE REPUBLIKE  SRPSKE: SANJA MILOJICA DEVETA

Najnovije vijesti

Na  sinoćnoj 26. po redu manifestaciji Izbora najboljih sportista u 2017. godini Republike Srpske, članica Stonoteniskog kluba “Prijedor“ Sanja Milojica zauzela je deveto mjesto. Među kandidatima za ovu laskavu titulu 63. manifestaciji lista „Glas Srpske“ bilo je  19 sportista iz saveza klubova RS. Prošle godine Milojica je bila među nominovanim kandidatima 25.Izbora najuspješnijih u 2016. godini.

Milojica je druga na rang listi seniorki BiH i druga na „TOP 8“ turniru najboljih 8 seniorki BIH. Pobjednik  je pojedinačnog seniorskog prvenstva Republike Srpske i šampion RS u igri parova. Predvodila je ekipu „Prijedora“ do osvajanja KUP-a Republike Srpske.

U sastavu reprezentacije seniorki BiH,  nakon dvije kvalifikacije, nastupila je na Evropskom prvenstvu u Luxenburgu gdje su osvojile treće mjesto u standard diviziji sa pet pobjeda i tri poraza.

Kao kapiten ekipe STK“Prijedor“ predvodila je prijedorsku ekipu koja je vicešampion BiH a naredne godine planiraju osvajanje devete titule  BH šampionki.

Milojica je tri godine bila proglašavana za najperspektivnijeg sportistu Srpske.

Istaknimo da je članica ovog kluba Miljana Antonić tri puta bila među 10 najboljih sportista Republike Srpske.

M.Bogun