Realizacija Ugovora o koncesiji za autoput Banja Luka – Prijedor – Novi Grad između Vlade Republike Srpske i kineske koncesione  kompanije Šandong teče planiranom dinamikom ističu u Ministarstvu saobraćaj i veza  Republike Srpske. 

Dileme oko izgradnje autoputa Banja Luka – Prijedor u prvoj fazi i Prijedor – Novi Grad u drugoj,  nema, još jednom je potvrđeno u Ministarstvu saobraćaja i veza Vlade Republike Srpske gdje su podsjetili da je ugovor o koncesiji potpisan 13. decembra prošle godine na snazi i da koncesionar, kineska kompanija Šandong regisatrovana u Republici Srpskoj, radi na ovom projektu po fazama.

-Koncesionar  će dakle projektovati, izgraditi, upravljati, održavati i finansirati izgradnju autoputa Banja Luka – Prijedor  – istakla je Nikolina Trninić iz službe za informisanje Ministarstva saobraćaja i veza dodajući da je dinamikom projekta predviđen period od dvije godine  od dana potpisivanja Ugovora  za projektovanje i ispunjavanje preostalih  predhodnih uslova koji uključuju i ekspropijaciju zemljišta  od strane Republike Srpske.

Po njenim riječina nakon toga sledeće tri godine planirana je izgradnja te upravljanje i održavanje i to narednih 30 godina od same izgradnj autoputa. -Tokom tog perioda  koncerionar je odgovoran za nesmetan rad  i održavanje ove saobraćajnice- ističu u ministarstvu.

P.Š.

PrethodniMOGUĆA REKONSTRUKCIJA STAROG ŽELJEZNIČKOG MOSTA U GOMJENICI
SlijedećiServis podrške za lica sa invaliditetom RS