14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

JAČATI SARADNJU NARODNE SKUPŠTINE RS SA LOKALNIM PARLAMENTIMA

Najnovije vijesti

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Igor Kneginjić ugostio je danas potpredsjednike Narodne skupštine Republike Srpske, Anju Ljubojević, Mirsada Duratovića i Petka Rankića.

Ovo bi trebalo da bude prvi korak ka dalјem razvoju bolјe komunikacije i saradnje lokalnih parlamenata sa Narodnom skupštinom RS, poručio je Durtović, koji je donedavno bio predsjednik prijedorske skupštine.

“Pokušaćemo uspostaviti saradnju između skupštinskih odbora na lokalnom i entitetskom nivou. Ovo je prva posjeta ove vrste, posjetićemo i druge lokalne zajedncie. I vidjećemo gdje postoji taj “šum” u komunikaciji, pa da pokušamo uklјučiti lokalne skupštine u donošenje nekih zakonskih i podzakonskih akata koji se tiču funkcionisanja na lokalnom nivou. Da dio rasprava koje vodi enitetska skupština prebacimo i na lokalne zajednice”, naveo je Duratović.

Važno je da se razgovara o temama koje su značajne za građane i neophodna je saradnja svih nivoa vlasti, poručeno je sa sastanka.

“Bez obzira na političke stranke, na to šta je čija nadležnost, to nije važno. Važno je da sarađujemo, unapređujemo nadležnosti, pomažemo jedni drugima da sve funkcioniše bolјe za dobrobit građana. Prijedor je primjer dobre prakse, koju još treba unaprijediti. Grad je lijep i ima prostora da se razvija”, izjavila je Ljubojevićeva.

Danas su otvorene brojne teme, poručio je Kneginjić, rekavši da očekuje da je ovo samo uvod u jaču saradnju po pitanju funkcionisanja lokalne zajednice.

“Nadam se da ćemo u narednom periodu, kroz niz zakonskih i podzakonskih regulativa, olkašati život u našoj lokalnoj zajednici, te uticati na povećanje životnog standarda. Ne samo u Prijedoru, već u cijeloj prijedorskoj regiji”, rekao je Kneginjić.

On je naveo i da je tema bila i zaštita od poplava, te kako kroz određena izdvajanja sredstava konačno riješiti taj gorući problem za Prijedor. Po njegovim riječima, postoje uvjeravanja narodnih poslanika da oni svojim političkim djelovanjem već ove godine mogu doprinijeti riješavanju tog pitanja, ali i pitanja bolnice, saobraćajnica, te drugih investicija od značaja za grad na Sani.

Z. J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!