Agencija lokalne demokratije Prijedor objavila je poziv mladim umjetnicima da se prijave za učešće u ljetnim pop-ap galerijama i tako predstave svoja umjetnička djela inspirisana kulturnim nasljeđem.

Poziv je otvoren za pojedince i grupe umjetnika u dobi od 15 do 30 godina koji žive u BiH i stvaraju u oblastima likovne umjetnosti, ulične umjetnosti, grafike, fotografije, poezije, instalacija, književnosti, muzike, pozorišta, plesa, filma, svjetlosnog performansa, fuzije umjetničkih oblika i drugih oblika umjetničkog izražavanja.

“Umjetnički rad mora biti u skladu sa opštom temom poziva – kulturno nasljeđe, materijalno ili nematerijalno, njegovo očuvanje, promocija i održivo korištenje. Agencija lokalne demokratije Prijedor će pružiti logističku podršku odabranim umjetnicima u organizovanju njihovog umjetničkog izlaganja”, navodi se u pozivu. Ova aktivnost dio je projekta povezivanje različitosti u Evropi posredstvom kulturnog nasljeđa koji se realizuje uz podršku programa EU “Evropa za građane”.

“LJetne pop-ap galerije biće organizovane od jula do septembra u devet lokalnih zajednica u šest zemalja EU i regiona – Mostaru, Prijedoru, Zavidovićima /BiH/, Subotici i Knjaževcu /Srbija/, Nikšiću /Crna Gora/, Sisku /Hrvatska/, Heraklionu /Grčka/ i Vlori /Albanija/”, navodi se u pozivu. Pop-ap galerije zamišljene su kao manje formalni javni umjetnički prikaz koji daje novu upotrebu poznatim javnim prostorima, doprinoseći tako novom urbanom identitetu grada. Ohrabruju gledaoce da komuniciraju sa umjetničkim djelima i otvaraju raspravu o relevantnim društvenim pitanjima, ističe se u pozivu.

Javni poziv objavljen je na internet stranici grada Prijedora gdje se može preuzeti i obrazac za izjavu umjetnika, a adresa za dodatne informacije i prijave na poziv je ldaprijedor@aldaintranet.com.

SRNA

PrethodniCRVENI KRST: USPJEH PRIJEDORČANA NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU
SlijedećiDANAS PRVI UPISNI ROK, PREDNOST IMAJU ODLIKAŠI