19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

JAVNI POZIV ZA PODSTICAJ POLJOPRIVEDNIH PROIZVOĐAČA

Najnovije vijesti

Grad Prijedor raspisao je Javni poziv za realizaciju Programa korištenja sredstava od naplaćene naknade po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i zakupnine za poljoprivredno zemljište u svojini Republike Srpske. Pravo na korištenje sredstava imaju poljoprivredni proizvođači, koji proizvodnju obavljaju na području grada Prijedora, a koji blagovremeno podnesu prijavu i ispune uslove Programa. Tatjana Marić, šef Odsjeka za poljoprivredu, kaže da su za razliku od prethodnih godina produženi rokovi za prijavu i to nije jedina novina ovogodišnjeg Javnog poziva.

– Takođe, u posljednjih 10 godina provodimo Javni poziv za sadnju voća, kao i za podizanje plastenika, s tim što smo prethodnih godina radili plastenike od 100 metara kvadratnih, a ove godine smo došli na ideju da i tu proizvodnju malo ukrupnimo, pa je ove godine riječ o plastenicima od 200 metara kvadratnih. Novo u ovoj godini je da subvencionišemo osposobljavanje  i uređenje poljoprivrednog zemljišta, popravku plodnosti zemljišta i vraćamo se subvencioniranju navodnjavanja –  dodaje Marićeva.

O uslovima Javnog poziva i ostalim detaljima, poljoprivredni proizvođači mogu se informisati putem sajta Grada Prijedora, kao i u kancelariji Odsjeka za poljoprivredu.  Za pomenute podsticaje iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 850.000 KM.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!