Mnoge osobe imaju oslabljen vid. Kako biste ga ojačali ili spriječili dalji rast dioptrije, potrebno je da popravite neke svoje navike. Npr. vodite računa koliko vremena provodite ispred ekrana, potrudite se da ne bude previše. Također, gledajte TV sa normalne udaljenosti.

Osim toga, ključno je da se zdravo hranite, pogotvo da unosite dosta vitamina A koji je potreban za jačanje vida. Ovaj vitamin se najviše nalazi u mrkvi, a osim toga i u borovnicama. Možete ih jesti, ali i piti njihove sokove. Primjetit ćete znatno poboljšanje. Redovno idite na preglede kod oftalmologa.

Ovdje ćemo vam pokazati kako da napravite lijek za jačanje vida, a osim što će dobro djelovati na oči, poboljšat će vaše cjelokupno zdravlje. Ojačat će vam imunitet, pomoći kod probavnih tegoba, anemije, poboljšati rad mozga i još boriti se protiv kancerogenih ćelija.

Sastojci
500 g oraha
300 g meda
100 g soka aloe vere
2 limuna
Priprema

Očistite i usitnite orahe, iscijedite limun i pomiješajte sa ostalim sastojcima u blenderu. Konzumirajte po jednu kašiku prije obroka (2-3 puta dnevno). Čuvajte u tegli, u frižideru. Nakon nekog vremena, primjetit ćete znatno poboljšanje.

megagiga.info

PrethodniLEČIĆEV „INDIGO“ ODUŠEVIO PRIJEDORSKU PUBLIKU
SlijedećiZABILJEŽENO VIŠE OD 17.000 OBRAĆANJA GRAĐANA