-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

JELIĆKA ČETVRTI FINALISTA „SELA VESELOG“ (FOTO)

Najnovije vijesti

Gradina je juče bila domaćin kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo“. Pored ekipe domaćina, u narodnim igrama i kvizu znanja takmičili su se i timovi iz Niševića, Gornje Marićke i Jelićke. Na kraju večeri, nakon neizvjesnog nadmetanja, prvo mjesto pripalo je ekipi Jelićana.

Oni su se plasirali u finalno takmičenje, koje će biti održano 20. avgusta, gdje će snage odmjeriti sa Gornjom Lamovitom, Gaćanima i Gornjom Dragotinjom. Ipak, iako je pobjeda „slatka“, druženje komšija i dobra zabava su bile prioritet. – Ovo je jedna od rijetkih prilika da se ljudi iz različitih sela okupe. Odlično je to što možemo malo da odmjerimo snage, ko je spretniji, vještiji, brži – rekao je Draško Đurić iz pobjedničkog tima.

Po riječima Draška Đervide, člana Savjeta MZ Gradina „Selo veselo“ u potpunosti je opravdalo očekivanja Gradinaca i njihovih komšija. – U Gradini se to dokazalo, jer su u takmičenju učešće uzeli i mladi i stari. Najbitnije je da se narod druži, da nam sela ne zapuste, a mladi da upamte i nastave da njeguju naše običaje i kulturu – naveo je Đervida.

Pored takmičenja u tradicionalnim igrama, u kojima je uvijek najatraktivnije prevlačenje konopca, posjetioce je zabavio i nastup članova KUD „Omarska“. Manifestacija “Selo veselo” dio je „Kulturnog ljeta“, a pokrovitelj je Grad Prijedor.

Z.J.