3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

Još 16 osoba u Srpskoj zaraženo korona virusom

Najnovije vijesti

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa urađeno je testiranje 338  laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 16 osoba.

Riječ je o deset muškaraca i šest žena. Pet muškaraca je mlađe životne dobi, dva muškarca srednje i tri starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i dvije starije životne dobi, saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Nevesinja i Gacka, po dvije osobe iz Banjaluke, Gradiške i Kneževa, i po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Kozarske Dubice i Ugljevika. Ukupno devet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa, testirano je još 47 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Gacka, Prnjavora, Kneževa i Istočnog Sarajeva, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenog radnika iz Banjaluke.

Takođe, u posljednja 24 časa testirano je i još 48 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju, a novi virus korona je potvrđen kod jedne osobe.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je ukupno 41 vaspitač iz dječijih vrtića u Banjaluci, Prijedoru, Brodu, Laktašima, Čelincu, Tesliću, Prnjavoru i Novom Gradu i svi nalazi su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.145 slučajeva virusa korona, a oporavila se 461 osoba. Od posljedica COVID 19 preminulo je 77 osoba. U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona testirano ukupno 18.674 osobe.

Srpskainfo

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!