Juniorska selekcija „Rudar Prijedora“ ove nedjelje, u okviru drugog kola Omladinske Premijer lige BiH, ide na gostovanje kod ekipe „Zvijezda 09“.

U fudbalu, a naročito u mlađim kategorijama, nema lakih protivnika, poručuje trener juniora „Rudar Prijedora“ Srđan Marjanović. Tako je i sa „Zvijezdom 09“, koja je u prvom kolu savladala „Sarajevo“ sa 3:0. Ipak, na gostovanje idu bez ikakvog straha, s ciljem da se odigra dobar fudbal, napominje Marjanović.

– Nadam se da ćemo sa nekom dobrom igrom, dobrim odnosom, pokušati napraviti dobar rezultat. Prvi cilj je da ne izgubimo. Ako mognemo nešto više od toga mi ćemo se potruditi. Ali ne idemo tamo sa bijelom zastavom. Bez obzira na njihov rezultat. I prošle sezone su oni pobijedili „Sarajevo“, i kod kuće i u gostima. A mi smo pobijedili njih ovdje. Tako da to ništa ne mora puno da znači – kaže Marjanović.

On je dodao da motiv imaju, imaće i dobar teren i sa razlogom mogu da očekuju dobar rezultat. Slično misli i golman juniora „Rudara“ Aleksa Trninić.

– Očekuje nas teška utakmica.“Zvijezda 09“ je dobra ekipa, i imaju pobjedu protiv „Sarajeva“. Ali mi idemo na pobjedu, i očekujem da ćemo u Prijedor donijeti tri boda iz Bijeljine – poručuje Trninić.

Z.J.