5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

Kadeti KK “Hunters” viceprvaci Republike Srpske

Najnovije vijesti

Na Final 4 za prvaka Republike Srspke, koji je proteklog vikenda igran u Aleksandrovcu,  košarkaši prijedorskog KK “Hunters” su zauzeli 2. mjesto.

U 1. i 2.kolu pobijedili su vršnjake iz “Sutjeske” Foča i “Leotara” Trebinje. Ipak, u završnom susretu ekipa “Student Igokee” bila je bolji rival. Trener “Hunters-a” Siniša Šolaja ocijenio je da je njegov tim tokom cijelog turnira pokazivao promjenjlivu igru, na trenutke čak i nesigurnu.

– Ipak,   uspjeli su doći do ubjedljivih pobjeda u prva dva kola, dok u završnoj utakmici sa domaćinom nisu imali dovoljno snage za veći otpor – kaže Šojala. On je istakao  da treba imati na umu da je ekipa novog prvaka RS sastavljena isključivo od igrača dovedenih iz klubova širom Srpske, te da je to u suštini “reprezentacija RS” u malom.

Prve tri ekipe su izborile učešće na završnici lige BH koja je zakazana za polovinu maja. Trener  Prijedorčana okarakterisao je drugo mjesto kao “srebro zlatnog sjaja”, koje je nagrada za sav trud i rad koji su ovi momci uložili u ovoj sezoni.

–  Drago mi je zbog ovih divnih mladih ljudi koji se odriču velikog dijela slobodnog vremena da bi trenirali i igrali košarku, drago mi je što su dostigli nivo drugog najboljeg u Republici Srpskoj. I to isključivo svojim ličnim i timskim radom. Ali, s druge strane  sam i tužan što naše društvo to sve adekvatno ne prepoznaje. Oni treba da su naš ponos, da su uzor nekim sledećim generacijama. Podsticaj za još bolje rezultate svih sportista našeg grada – izjavio je Šolaja, naglasivši da ovo srebro sigurno nije limit, i da ova generacija može postići još veće uspjehe.

Članovi ekipe koji nastupaju u ovoj sezoni su: Šorak S., Rendić Đ., Babić S., Dražić M., Radinović S., Kričković Z., Smiljanić A., Gavranović V., Dobrijević D., Mirković V., Vranješ N., Lakić N., Vujičić I., Ilić N. i Marjanović F.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!