5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

KAŽNJENO 63 ODSTO KONTROLISANIH VOZAČA MOTOCIKALA I MOPEDA

Najnovije vijesti

Službenici prijedorske Policijske uprave sankcionisali su 102, odnosno 63 odsto vozača motocikala i mopeda od 162 kontrolisana u akciji realizovanoj na području Prijedora, Novog Grada i Kostajnice, saopšteno je danas iz ove uprave.

Tokom pojačane kontrole učestvovanja u saobraćaju vozača motocikla, lakog motocikla i mopeda od 23. do 25. juna, zbog nenošenja kacige kažnjena su 54 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 27 vozača, od kojih 15 zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez kategorije “A” i “A1”.

Zbog upravljanja mopedom bez potvrde o poznavanju propisa iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, a dva zbog upravljanja mopedom pod uticajem alkohola. Iz saobraćaja je isključeno 19 motocikala i mopeda, od čega 15 neregistrovanih i četiri bez važeće naljepnice. Zbog ostalih prekršaja koji nisu bili akcenat akcije sankcionisano je 88 vozača.

“S obzirom na činjenicu da su vozači motocikala, lakih motocikala i mopeda među ugroženijim kategorijama učesnika u saobraćaju, skrećemo pažnju da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim i registrovanim motociklima, da koriste zaštitnu opremu, da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola”, apeluju iz policije.

SRNA

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!