17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

KK „PRIJEDOR“: U TOKU PROCES GRAĐENJA EKIPE ZA VRH TABELE (video)

Najnovije vijesti

Protkelog vikenda kraju je privedena još jedna takmičarska sezona u Prvoj ligi Republike Srpske za košarkaše. KK „Prijedor“ zavšio ju je pobjedom nad „Obilićem“. Trener Priejdorčana Danilo Palalić nije nezadovoljan desetom pozicijom, jer je opstanak u Prvoj ligi i bio cilj. Međutim, on je naglasio da je bilo izuzetno teško do njega doći. Kako zbog skromnih uslova, tako i zbog činjenice da su se rivalske ekipe znatno pojačale kvalitetnim igračima.

– Mi smo ekipu napravili shodno našim finansijskim mogućnostima, koja je spojila mladosti i iskustva. Ove godine smo, pored svih poteškoća,  na momenat  prikazivali odličnu, dobru, aliponekad i lošu košarku. Ostvarili smo devet pobjeda. A kada se uzme u obir  da je u plej-of ušla ekipa koja ima 12 pobjeda, to govori koliko je liga bila izjednačena ove godine – kaže Palalić. On dodaje  da je riječ o nekim novim momcima, i daje ovo početak građenja nove ekipe, koja bi u narednim sezonama mogla da igra u plej-ofu. Sada je potrebno održati tim na okupu, kako ne bi otišli u klubove koji raspolažu većim sredstvima.

– Sada ćemo da pokušamo da sačuvamo taj gro ekipe. Analiziraćemo one momke koji su dobro odradili svoj posao i koji su napredovali ove godine. Da pokušamo da ih zadržimo. I da razgovaramo sa njima, i da im onudimo nešto više kako ne bi mijenjali sredinu – rekao je Palalić.

Prema njegovim riječima,  postojećem jezgru tima dodali bi nekoliko mladih perspektivnih košarkaša, ali, ukoliko bude moguće, i jednog ili dvojicu kvalitetnih igrača koji bi bili nosioci igre „Prijedora“. Tim bise već naredne godine otvorila mogućnost borbe za vrh tabele. Palalić je naglasio da je „Prijedor“ klub sa tradicijom, i koji dobro funkcioniše, i odao je priznanje upravi kluba što u teškim vremenima  uspjeva da klub vodi na pravi način.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!