-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

KNEŽEVIĆ POČEO ŠTRAJK I ČEKA MINISTRA NA RAZGOVOR!!!

Najnovije vijesti

I tako je Čedomir postao jedini, od 3120 radnika Željeznica, koji je i uradio ono što mnogi danima govore. Nezadovoljan stanjem u preduzeću i razočaran odnosom rukovodstva, ali i vlasti, prema zaposlenima u firmi u kojoj radi više od dvije decenije, odlučio se na radikalan korak.

Tvrdi da mu firma duguje deset hiljada maraka od kojih neće odustati. Štrajkuje u sindikalnoj kancelariji prijedorske Sekcije za održavanje šinskih vozila. I poziva ministra na razgovor.

Čedomir Knežević
Čedomir Knežević, sam počeo štrajk

“Malo je smiješno možda ali ja očekujem, ako je ministar imalo čovjek, da dođe ovdje, da popričamo, da mu dopre do svijesti i savjesti, šta radi čovjek kojeg je on stavio da bude generalni direktor”, rekao je Čedomir Knežević.

Teško da bi ministar saobraćaja i veza uradio bilo šta na štetu direktora Željeznica jer je, prije samo dva dana, rekao da je protiv njegove smjene. Danas nije mogao da odgovori, jer je u inostranstvu, a Dragan Savanović Čedomiru baš i ne nudi utjehu.

Dragan Savanović
Dragan Savanović, direktor ŽRS

“Mislim da svako ko posegne za takvim oblikom protesta neće sebi dobro donijeti a i neće, nažalost, ubrzati rješavanje problema”, rekao je direktor ŽRS Dragan Savanović.

Šta da se radi, kažu u sindikatu. Ne možemo Čedomira, tek tako, pustiti da gladuje. Zato ga je danas obišao kolega i sindikalac Goran.

“Ja mislim da ovo treba da bude i upravi i mnistarstvu i Vladi i čitavoj državi alarm da se nešto dešava u ŽRS, da su radnici ugroženi i gladni da je to sad posljednji vapaj, da tako kažem, gladnih radnika ŽRS”, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila Goran Čamdžić.

A prvi među njima, na kraju, kaže da prenesemo i to da ga brojne kolege podržavaju. Donijeli su ćebad, ustupili sindikalne prostorije, šalju poruke. Ljekari iz hitne pomoći su ga obilazili, ali i policija, da provjeri da li je sve u redu. Sa mnom, zasad, jeste, ali sa firmom nije, odgovora im Čedomir.

izvor: ATV

foto: Giga