2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

KOLEKTOR CCL: USPJEŠNA POSLOVNA PRIČA I U PRIJEDORU (VIDEO)

Najnovije vijesti

Kolektor  CCL, doo, dio koncerna Kolektor iz Slovenije, danas je u Prijedoru upriličio javnu prezentaciju Firme i njene djelatnosti. Predstavljeni su planovi na otvaranju novog pogona u gradu na Sani te  potreba za mladim i perspektivnim kadrom. Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, kazao je da je ovo bila prilika da se budućim poslovnim partnerima prezentuje šta Kolektor radi.

„Moja je želja da se ovaj proces nastavi dinamikom kojom je krenuo, kako bi, već iduće godine, imali zaposlene u ovoj firmi, a njihova da za potrebnim kadrom ne tragaju na biroima, već da se oni koji se interesuju za posao pojave, između ostalog, i na ovoj prezentaciji“, rekao je  gradonačelnik  Đaković.

Predrag Zorić, direktor Kolektora CCL, koji u Laktašima posluje od 2004.  godine, rekao je da su, prošle godine, otvorili novi pogon u Srpcu, a sada su poslovnu priču započeli i u Prijedoru.

„Nadamo se da ćemo, do kraja godine, već imati uspostavljene prve linije proizvodnje“, pojasnio je Zorić i naglasio da će, pored osnovne proizvodnje komutatora, otvaranja velike alatnice, u Prijedoru pokrenuti proizvodnju mašina za svoje, ali i eksterne potrebe. U Kolektoru CCl već su obavili i prve inicijalne razgovore za radna mjesta.

„Prvih šest radnika već spremamo za odlazak na obuku u Sloveniju. Poslije toga nekoliko njih će ići u Kinu, tako da bi mogli da uradimo adekvatan transfer tehnologija ovdje u Prijedoru“, rekao je Zorić.

Firma Kolektor CCL danas na tri proizvodne lokacije zapošljava 480 radnika, od kojih je preko 50 sa visokom stručnom spremom.

 

M.Z.