Ministar uprave i loklane samouprave Republike Srpske, Lejla Rešić rekla je da će danas biti izdata naredba da komunalna policija kontroliše osobe kojima je određena kućna izolacija, odnosno da li su na lokaciji na kojoj treba da budu.

Rešićeva je rekla da će biti izdate instrukcije svim lokalnim zajednicama šta znači smanjenje socijalnih kontakata kada su u pitanju građani i šalter sale. Ona je navela da postoje načini da se smanji broj odlazaka na šaltere, jer je zakonski dozvoljeno da se zahtjevi podnose elektronskim putem, kao i da se dokumenta mogu na taj način vraćati.

Rešićeva je istakla da se većina lokalnih zajednica organizovala na način kako je to od njih traženo, a većina njih će početi zvanično od danas da sprovodi i dodatne mjere. “Tražimo od lokalnih zajednica da u ovom trenutku apsolutno shvate naredbe kao prioritet i da odmah krenu sa provođenjem bez odlaganja”, rekla je Rešićeva.

Ona je napomenula i da će svi republički inspektori biti angažovani na graničnim prelazima i u institucijama gdje je to potrebno. 

SRNA

PrethodniOD SUTRA PROGRAM ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA
SlijedećiSANITANI INSPEKTORI NA PRELAZIMA U NOVOM GRADU I KOSTAJNICI