Članovi dječijeg hora „Vilenjak“ koji djeluje u Muzičkoj školi „Savo Balaban“ večeras su izveli redovan polugodišnji koncert.

Na repertoaru su bile dječije pjesme koje su mališani već prepoznatljivog hora publici, među kojom je bilo najviše roditelja, približili tako što su svaku od pjesama, a prije izvođenja, opisali na sebi svojstven način. Uz malo glume, priče i naravno dosta pjevanja.

Vesna Mršić-Turudija, jedna od dvije profesorke  koje rade s mališanima „Vilenjaka“ kaže„ da je rad s djecom vrlo interesantan“ .

– Učimo sve kroz igru. Tu  je dosta i plesa, a prvenstveno pjevanja, što nam je i cilj – kaže Mršić-Turudija i podsjeća da je  „Vilenjak“ osnovan prije osam godina. U sastavu ima 25 do 30 članova starosti od tri do sedam godina. „Redovno imamo i tu smjenu generacija  kada nam dolaze novi članovi. Cilj nam je da ta djeca koja su u „Vilenjaku “ upišu i našu Muzičku školu.“, rekla je Mršić-Turudija i dodala da je prva generacija „Vilenjaka„ već četvrti razred Osnovne muzičke škole.

Aljoša Novaković, direktor Muzičke  škole „Savo Balaban“ rekao je„ da je nastavio da podržava rad „Vilenjaka“, jer je on pravi rasadnik lijepih glasova, talentovane i dobre djece“.

M.Z.

foto: Giga

PrethodniDRVO SAMO JEDAN OD IZVORA ZA PROIZVODNJU BIO MASE (VIDEO)
SlijedećiPODRŠKA PRAKTIČNOJ NASTAVI