24.8 C
Prijedor

(VIDEO) KONFERENCIJA BEBA 25. JUNA

I ove godine Grad Prijedor organizuje tradicionalnu manifestaciju „Konferencija beba“, koja će biti održana u utorak, 25. juna, u Ljetnoj bašti. Ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni, manifestacija će biti premještena u dvoranu „Mladost“. Program će početi u 10 časova, a od 9 časova počeće prijavljivanje roditelja i njihovih beba. Pravo učešća imaju bebe rođene između dva Vidovdana, a prema podacima iz Matičnog ureda, Prijedor je u pomenutom periodu obogaćen sa oko 500 novorođenčadi. Sve prijavljene bebe dobiće poklone od brojnih donatora. U Gradskoj upravi ističu da se ovom manifestacijom na svečan način zaokružuje priča o provođenju mjera pronatalitetne politike u prethodnom periodu, dodajući da Grad kroz direktne i indirektne mjere za pronatalitetnu i demografsku politiku izdvaja preko sedam i po miliona maraka.

„I ove godine, gradonačelnik Prijedora nagradiće tročlano predsjedništvo koje čine najstarija i najmlađa beba te beba sa najbrojnijom porodicom, odnosno sa najvećim brojem braće i sestara. ‘Konferenciju beba’ podržava većina javnih ustanova i preduzeća naše lokalne zajednice čiji su osnivači Grad i Republika, ali i mnogobrojni prijedorski privrednici. Ove godine imamo veći odziv nego ikad, tako da će biti bogat program, a i nagrade za sve one koji dođu na manifestaciju da se družimo u Ljetnoj bašti“, istakla je Olivera Brdar Mirković, načelnik Odjelјenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku.

                                                                             Zoran Sovilj

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE