24.8 C
Prijedor

(VIDEO) KONKURSI ZA SUFINANSIRANJE OMLADINSKIH ORGANIZACIJA I FONDACIJA

Odjelјenje za kulturu, međunarodnu saradnju sport i nevladine organizacije raspisalo je Javni konkurs za sufinansiranje/izbor najpovolјnijih projekata omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladihi javni konkurs za sufinansiranje/izbor najpovolјnijih projekata udruženja i fondacija iz budžeta Grada Prijedor u 2024. godini. Pravo prijave na raspisane Javne konkurse imaju sva udruženja i omladinske organizacije koje su registrovane u Republici Srpskoj, odnosno BiH, a čiji projekti se realizuju na području naše lokalne zajednice. Konkursi su objavljeni u „Kozarskom vjesniku“ i internet stranici grada, a otvoreni su do 8. jula. Detalje pojašnjava načelnik Odjeljenja Aleksandar Milješić. „Projekte omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih  potrebno je realizovati na području grada Prijedora, a visina sredstava koja se mogu dodijeliti po jednom projektu, iznose od 1000 do 5000 KM. Ono što je bitno napomenuti jeste da je vremenski period trajanja projekta minimalno 2 mjeseca, a vrijeme za realizaciju projekata je maksimalno do 31.12.2024. godine.Za ove namjene u Budžetu grada Prijedor za 2024. godinu izdvojeno je 50.000 KM. I drugi javni konkurs za sufinansiranje/izbor najpovolјnijih projekata udruženja i fondacija iz budžeta Grada Prijedor u 2024. godini. koji je, takođe, raspisan u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava udruženjima i fondacijama i otvoren je 15 dana, dakle do 08.07.2024. godine. I ove rojekte je potrebno realizovati na području naše lokalne zajednice, a visina sredstava koja se mogu dodijeliti, po jednom projektu iznose od 1000 do 6000 KM. Zbog većeg broja prijava projektnih prijedloga od strane udruženja na prošlom Javnom konkursu Grad Prijedor je budžetom za 2024. godinu predvidio ukupno 60.000 KM za projekte koje će realizovati udruženja i fondacije, što je povećanje za 10.000 KM u odnosu na prethodnu, 2023. godinu2, rekao je Milješić.

On je pohvalio saradnju sa svim organizacijama civilnog društva u Prijedoru  i apelovao da se na vrijeme predaju novi projekti. “Pravo prijave na raspisane Javne konkurse imaju sva udruženja i omladinske organizacije koje su registrovane u Republici Srpskoj, odnosno BiH, a čiji projekti se realizuju na području naše lokalne zajednice!U Javnim konkursima su navedene oblasti na koje udruženja, omladinske organizacije i neformalne grupe mladih mogu konkurisati sa svojim projektnim prijedlozima”, naglasio je Milješić.

Zoran Sovilj

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE