Pioniri KK „HANTERS” Prijedor, u finalu Prvenstva Republike Srpske, održanom u Trebinju, osvojili su treće  mjesto i obezbijedili plasman  među 10 najboljih ekipa Premijer lige BiH.

U borbi za titulu za najbolje pionirske ekipe u Republici Srpskoj, uz  “Hanterse” igrali su “OKK “Leotar” Trebinje, šampion Srpske, drugoplasirana  KK “Budućnost BN” iz Bijeljine i četvrta “Igokea” iz Aleksandrovca.

Prema riječima trenera ove sjajne generacija Darija Stolića ovo je  najveći uspjeh u prijedorskoj omladinskoj košarci.

-Klub je izuzetno ponosan na ove mlade momke koji su pokazali da se trud i rad mora isplatiti. Ponosan sam na momke koji su i pored zdravstvenih problema,  odigrali odličan turnir i pokazali jedan zavidan karakter. Sve utakmice su bile izjednačene što govori o velikom kvalitetu turnira. Kako su istakli svi učesnici ovo je bio možda i najbolji “Final 4 “ u Republici Srpskoj, što ovaj uspjeh čini još većim, kaže Stolić.

Vremena za slavlje nema obzirom da uskoro počinje Premijer BiH liga mladih gdje će se momci boriti za prvaka BiH ističu u klubu.

-Cilj “Hantersa” je da kroz kontinuitet dobrih igara i rezultata postanu prepoznatljivo ime u BiH košarci za mlađe uzrasne kategorije i da im igrači imaju zapažene uloge kako u reprezentacijama tako i u seniorskoj košarci, dodaje Siniša Šolaja, jedan od najzaslužniji za uspjeh kluba koji trenutno broji oko 130 članova.

M.Bogun

PrethodniAUTOPUTEM OD PRIJEDORA DO BANJALUKE 2023. GODINE
Slijedeći“HLJEB ZA POSLIJE” U SAMO JEDNOJ PEKARI