18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

KOŠARKAŠKI KLUB “HUNTERS”: PONOSNI NA DECENIJU RADA

Najnovije vijesti

Košarkaški klub „Hunters“ iz Prijedora, tradicionalnim druženjem u  „Lastinoj“ hali, obilježio je deset godina rada. Proslavi, koja je odisala originalnošću, prisustvovale su sve selekcije, roditelji mladih sportista i prijatelji Kluba. “Rezultat u funkciji igrača, a ne igrač u funkciji rezultata”,  moto je ovog kluba kroz proteklu deceniju i imaće trajnu vrijednost.

2

– KK “Hunters“, od samog osnivanja, teži omasovljenju i popularizaciji košarke, ali i sporta u gradu Prijedoru, regiji i šire. Klub broji oko 120 aktivnih članova, djevojčica i dječaka starosti od 4 do 17 godina, koji treniraju tri do sedam puta u toku sedmice. Fitnes programom obuhvaćeni su članovi starosti do 45 godina, a njihov broj se kreće oko 80. Ostvarili smo vrijedne takmičarske rezultate, a naši članovi treniraju i igraju u Republici Srpskoj, BiH i širom Evrope – ističe Siniša Šolaja, trener košarke i koordinator rada mlađih selekcija.

1

Ponos „Huntersa“ su djece uzrasta od četiri do šest godina, “Školica sporta” „Fitness centar” te “cipiripi“ selekcija, predpioniri, pioniri, kadetski pogon. Besplatnu školu košarke godišnje pohađa oko 200 dječaka i djevojčica četvrtih i petih razreda. Ove godine organizovali su “Tigrić ligu”. Članovi Kluba učestvuju na međunarodnim košarkaškim kampovima u Srpskoj i Srbiji. U KK “Hunters” radi  stručno osoblje: trener, diplomirani trener, magistar fizičke kulture, fizioterapeut. Ponosni su na saradnju sa klubovima iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Poljske i Grčke.

3

Klub je učesnik humanitarnih i volonterskih akcija, sportskih manifestacija. Izvanredna saradnja ostvarena je sa prijedorskim školama „Desanka Maksimović“, „Petar Kočić“  i “Branko Ćopić“, a treninzi se obavljaju i u  Sportskoj dvorani „Mladost“. Hvale pomoć i korektnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je određenim sredstvima pomogla proslavu vrijednog jubileja – decenije rada.

M. Bogun

4