Krivaja je pobjednik finalne manifestacije „Selo veselo 2018“ koja je danas održana u Gornjoj Lamovitoj. Takmičari Krivaje bili su uspješniji od ekipa Rasavaca, Donjih Garevaca i Gornje Lamovite u odmjeravanju snage, brzine, spretnosti i znanja. Svi učesnici se slažu da je, ipak, najvažnije druženje.

– Zadovoljni smo atmosverom. Narod voli da gleda tradicionalna sportska takmičenja i zabavne igre. Ja sam svoje selo predstavljao u povlačenju konopca. Potrebna je tu i snaga i vještina, a nije nevažna ni težina samih takmičara – rekao je Aleksandar Aleksić iz pobjedničke ekipe Krivaje.

Za bogatu gastro-ponudu pobrinuo se Aktiv žena Gornje Lamovite. Bilo je tu voćnih likera, pita, uštipaka, kolača i narodnih rukotvorina.

– Ovo je kraj koji cijeni dobru hranu. Mještani se domaćinski odnose prema svemu, pa tako i prema svome selu – izjavila je Biljana Prpoš iz Gornje Lamovite.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je rekao da je Karavan „Selo veselo“ postao prepoznatljiva manifestacija ne samo na području lokalne zajednice već i šire regije.

– Grad Prijedor je i ove godine podržao ovu manifestaciju, ali svakako će to nastaviti i dalje, jer vidimo da su građani željni ovakvih okupljanja. Takođe se takmičenjima u navlačenju konopca, trčanju u vrećama i bacanju kamena s ramena doprinosi očuvanju tradicije ovog kraja – rekao je Đaković.

Organizator „Sela veselog“, Saša Goronja, podsjetio je da se u ovoj sezoni takmičilo petnaestak sela. Na današnjoj finalnoj manifestaciji učestvovale su četiri ekipe – pobjednici sa prethodna četiri međuseoska takmičenja.

– I ove godine „Selo veselo“ potvrdilo je svoje ciljeve i zadatke, a to je oživljavanje i unapređenje društvenog života u našim selima. Naš kulturno-zabavni karavan obišao je mnoga sela i na svoj način donio život u ona mjesta u kojima inače nema nekih dešavanja – rekao je Goronja.

U kulturno-zabavnom programu nastupila je Folklorna sekcija „Bistrica – Verići“, izvorne grupe, pjevači narodne muzike, muzičari i narodni umjetnici. Pokrovitelј Manifestacije je Grad Prijedor, medijski pokrovitelј  IPC „Kozarski vjesnik“, a prijatelјi manifestacije: „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA , Članica KRAŠ grupe. „Selo veselo“ je dio „Prijedorskog kulturnog ljeta“.

D.S.

 

PrethodniPDA tribina : „Jačanje žena u politici“ (video)
SlijedećiNagrada „Stražilovo“ Prijedorčaninu Milošu Puđi