15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

KVIZ „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“ IDE DALJE

Najnovije vijesti

 

Poznati su i treći polufinalisti kviz takmičenja „Prijedor, moj grad u Srpskoj“, a to su su učenici OŠ „Kozarac“ iz Kozarac, te učenici OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja.  U ovom krugu takmičila  se i ekipa iz OŠ „Mladen Stojanović“ iz Ljubije, ali ovaj put su, u tijesnoj borbi, imali manje sreće.

Učenici od prvog do petog razreda nadmetali su se u poznavanju Prijedora, njegove istorije, kulturnih i geografskih znamenitosti te značajnih ličnosti koje su vezane za ovaj grad, a bile su tu i igre koje su zahtijevale spretnost i brzinu. Ove godine domaćin takmičenja je OŠ „Vuk Karadžić“, koja je bila finalist prošlogodišnjeg takmičenja. Nakon takmičenja, osnovci su, na njihovo opšte oduševljenje, imali priliku da posjete rudnik Omarska i da se tako upoznaju sa privrednom granom koja je toliko značila u razvoju Prijedora.

Organizator takmičenja je kompanija “Arselor Mital Prijedor”, dok su podršku kvizu pružili Grad Prijedor, Republički pedagoški zavod i resorno ministarstvo, kao i Turistička organizacija grada Prijedora. Medijski pokrovitelj kviza je IPC “Kozarski vijesnik”, a prijatelj takmičenja “Sport vision”.

Kviz “Prijedor, moj grad u Srpskoj” nastavlja se već sledeće subote, 25. aprila, kada je zakazano prvo polufinalno takmičenje.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!