4.8 C
Prijedor
Subota, 26 Novembra, 2022

KVIZ „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“: POZNATI DRUGI POLUFINALISTI (FOTO I VIDEO)

Najnovije vijesti

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Omarske i OŠ „Desanka Maksimović“ pobjednici su drugog kvalifikacionog kruga Međuškolskog kviz-takmičenja „Prijedor, moj grad u Srpskoj“. Njihovi drugari iz OŠ „Dositelj Obradović“ i OŠ „Branko Radičević“ iz Petrova završili su takmičenje.

Kviz znanja i vještina u poznavanju našeg grada Prijedora, obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta moja okolina, priroda i društvo i poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom, kao i štafetne igre. Učenici od prvog do petog razreda pokazali su izuzetno znanje, a do završetka drugog kvalifikacionog kruga vodila se oštra borba. Brojna publika bodrila je takmičare.

Ove godine domaćin kviza je OŠ “Desanka Maksimović”. Kviz takmičenje “Prijedor, moj grad u Srpskoj” podržali su Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“, te prijatelji takmičenja kompanija “Sport vision” i Tvornica keksa i vafla „Mira“. Generalni pokrovitelj je kompanija „ArcelorMittal Prijedor”.

Kviz “Prijedor, moj grad u Srpskoj” nastavlja se sljedeće subote, 10. marta, kada je zakazan treći kvalifikacioni krug.

M.Stegić