Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, danas je posjetio Policijsku upravu Prijedor, gdje se sastao sa načelnikom Sretojom Vujanovićem. Lukač je ocijenio da je stanje bezbjednosti na području ovog grada na zadovoljavajućem nivou. Kako ističe, opšti kriminalitet je u padu, a rasvijetljenost krivičnih djela u porastu. To, prema njegovom mišljenju, znači da policija dobro obavlja svoj posao.

 – Kada su u pitanju migranti, i tu je stanje pod kontrolom, iako je bilo određenih prekršaja, koje je policija na vrijeme sankcionisala i nije došlo do neke veće eskalacija na ovm području – dodao je on. 

Da je situacija sa migrantima pod kontrolom potvrdio je i Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor.

– Vi znate da su migranti u Krupi na Uni i Novom Gradu bili u blizini međuentitetske linije i da je došlo do određenog uznemirenja građana. Međutim, angažmanom Policijske uprave Prijedor i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u potpunosti smo riješili taj problem – rekao je Vujanović.

Lukač je danas posjetio i opštine Novi Grad i Kozarsku Dubicu. Kako kaže, ovakve posjete služe kako bi bezbjednosna situacija bila na zavidnom nivou.

B.D.