2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

MALI TURISTI PRIJEDORA U OBILASKU GRADSKIH ZNAMENITOSTI

Najnovije vijesti

Mali turisti Prijedora danas su bili mališani vrtića iz Kozarca i Omarske. Oni su posjetili kulturne ustanove i saznali nešto više o životu u gradu na Sani u okviru projekta koji Turistička organizacija grada Prijedora realizuje već treću godinu. Prva destinacija bio je Muzej Kozare.

Na interesantan način, mališani su saznali pojedinosti o kulturnom naslijeđu grada. Četvorogodišnja Ajša iz Kozarca, kao i svaki turista, dobila je pasoš i vodiča „Šeširdžiju“ koji je sa djecom obišao grad. U trodnevnoj manifestaciji „Mali turisti Prijedora“ učestvuju djeca predškolskog uzrasta iz centralnog vrtića, vrtića na Urijama, Pećanima, Kozarca i Omarske. Ove godine obilazak je organizovan za 165 djece, kaže Amira Ganić, direktorka Turističke organizacije.

– Cilj Projekta je da najmlađima pokažemo šta mogu da vide u svom gradu i da ih naučimo o onome šta naš grad ima, koji su to objekti, kako se gdje ponašati. Mališani će saznati i gdje borave glumci, šta rade, šta je film, šta je suvenir, ko je turistički vodič – naglasila je Ganićeva.

Pored kulturnih objekata, djeca su naučila pojedinosti o rijeci Sani i Prijedoru, pogledala prijedorske murale, posjetila vatrogasce. U okviru trodnevnog obilaska, najmlađi će posjetiti i Keksaru „Mira“, Poljoprivrednu školu i vjerske objekte u gradu. Mali turisti dobili su majice i turističke pasoše kako bi roditeljima pokazali koje su to ustanove obišli.

 

I. P.