-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

MARKO PAVIĆ OBIŠAO POŽARIŠTA I NAJAVIO POMOĆ

Najnovije vijesti

Predsjednik DNS-a Marko Pavić obišao je danas požarišta u LJubinju i razgovarao sa načelnikom opštine Darkom Krunićem, poručivši da će i posredstvom političke partije čiji je lider i vlasti u kojoj participira pomoći ovoj nerazvijenoj opštini u svakom pogledu.
“U strukturama vlasti gdje imamo naše predstavnike zalagaću se za to da LJubinje ima prioritet u saniranju štete od požara. Drugačije je kada bogate opštine dožive ovakvu katastrofu, ali ne smijemo dozvoliti da ovako siromašna opština sama snosi posljedice”, naglasio je Pavić.

On smatra da bi iz sredstava solidarnosti trebalo izdvojiti određeni iznos za Hercegovinu, za kupovinu vozila i druge opreme, jer je ovo područje podložno požarima i drugim elementarnim nepogodama.

Pavić je pohvalio angažovanje ljubinjskih vatrogasaca sa kojima su danonoćno bili na terenu i stanovnici te opštine, braneći dobra i imovinu, te izrazio zadovoljstvo što nije bilo žrtava.

Među prvim lokalnim zajednicama iz Republike Srpske koje su pomogle LJubinju je Prijedor, koji je uputio vatrogasno vozilo na trajno korišćenje i 10.000 KM.

“Ovo je dokaz solidarnosti u Republici Srpskoj. Grad Prijedor će do kraja kraja godine ovoj opštini pomoći sa jednim vozilom, jer ova područja često zahvata požar i svjesni smo čestih elementarnih nepogoda”, rekao je Pavić i dodao da Prijedor i njegovo stanovništvo koje je pretrpjelo elementarne nepogode ne zaboravljaju pomoć LJubinjaca.

Načelnik opštine LJubinje Darko Krunić zahvalio je Paviću za podršku i za to što je prepoznao potrebe i pomogao u skladu sa mogućnostima, kao i Vlada Republike Srpske, Bijeljina, Banjaluka.

Krunić je napomenuo da je još rano govoriti o procjenama štete, navodeći da je najviše stradala porodica Škorić kojoj su u požaru izgorjeli štala, pomoćni objekat sa 500 bala sijena, šest teladi, jedna junica, tri ovce.

Ovoj porodici kao prvu intervenciju opština je prebacila 5.000 KM, najavljujući nadoknadu ukupne štete.

U požaru je izgorjelo i četrdesetak električnih stubova, šuma, pašnjaci, objekti.

Na ljubinjskim požarištima sitaucija je stabilnija. Helikopter će djelovati i večeras, pa se očekuje da će sva požarišta biti stavljena pod kontrolu.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar mladih DNS-a i potpredsjednik Skupštine grada Trebinja Bojan Šapurić.

izvor: Srna