-1.2 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

MARKO ŠELIĆ MARČELO: „TRUJU NAS MRŽNJA I KIČ“ (video)

Najnovije vijesti

Marko Šelić Marčelo, muzičar, književnik, novinar… sinoć se u Kinu “Kozara” družio s Prijedorčanima. Razgovor s Marčelom povodom početka školske godine organizovala je Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“.

Ovo je, inače, drugi put u kratko vrijeme da Šelić gostuje u Prijedoru. Po riječima Mare Ećim, direktora Biblioteke, Marčelo je izuzetno angažovan pjesnik, podjednako zanimljiv i mlađim i starijim Prijedorčanima, što je pokazalo i njegovo prvo gostovanje u Prijedoru.

Šelić je sinoć komentarisao trenutak u kojem živimo. Dvije stvari koje nas truju, po njemu, su mržnja i kič. Jedno kao sociološka, a drugo kao kulturološka pojava. – To nije nešto što možemo da riješimo u jednoj književnoj večeri, ali možemo makar da probamo da popričamo o ovim prvim faktorima koje sam kazao. U mržnji na našem terenu i o kiču na našem terenu – rekao je Šelić, uvjeren da bi se mnoge stvari promijenile kada bi „ljudi s trepavica očistili ove dvije stvari“.

Osim knjževne večeri u Prijedoru, Marko Šelić Marčelo narednih dana boraviće, sličnim povodom, u Novom Gradu i Čelincu. Gostovanje u RS završava u Banjaluci gdje će učestvovati na Međunarodnom sajmu knjiga „Banjaluka 2019“.

M.Z.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!