Susretima 5. kola nastavljeno je takmičenje u okviru Regionalne fudbalske lige Republike Srpske, grupa Zapad. Klubovi, reprezenti grada Prijedora, od mogućih 9 osvojili su pet bodova. Fudbaleri  „Sloge“ iz Saničana, na stadionu u Omarskoj, protiv „Brda“ iz Hambarina osvojili su bod. Nakon dvije-tri zrele šanse „Sloge“ u prvom ozbiljnijem napadu, „Brdo“ je golom Armina Mešića (peti minut) postiglo vodeći gol. U nastavku nije bilo mnogo prilika, a gosti, uz podršku vjernih navijača, meč su priveli završetku. U sudijskoj nadoknadi, drugi minut, Siniša Objedović je za „Slogu“ postigao izjednačujući pogodak.

Delegat ovog susreta Bojan Topić iz Banja Luke ocjenom jedan „nagradio“ je igrače „Sloge“ za poštivanje protivnika, sudija i osoblja, a navijači su dobili „dvojku“. Pozitivna igra „Sloge“ je ocijenjena za „tri“.

Na drugoj strani pozitivna igra „Brda“ ocijenjena je sedmicom, a poštivanje protivnika, sudija i ponašanje osoblja bilo je za „četvorku“.

Novajlija „Sloga“, 5 bodova, deseti je tim Lige, a „Brdo“ je osvojilo tri boda i  posljednje je, na 16. mjestu.

U narednom kolu “Sloga“ je gost dvanaestoplasiranog „Naprijeda“, a „Brdo“ na  stadionu „Vedro Polje“ dočekuje sedmoplasirani „Progres“.

M.Bogun

PrethodniTENIS: DOMINACIJA PRIJEDORČANA
SlijedećiFUDBALSKI KUP RS: “SLOBODA” (MG) ELIMINISALA “RUDAR PRIJEDOR” (VIDEO)