U povodu početka mjeseca  Ramazana u Dobrotvornom društvu „Merhamet“ Prijedor danas je podijeljeno 200 paketa pomoći socijalno ugroženim licima. Ova donacija stigla je iz opštine Sanski Most.

Načelnik opštine Sanski Most Faris Hasanbegović rekao je da ova donacija ima za cilj da u ovim ramazanskim danima, koje su u posebnim okolnostima zbog virusa korone,  najugroženijim licima pomogne kroz ovaj vid pomoći .

Mesudija Selman predsjednica prijedorskog „Merhameta“ zahvalila se načelniku Sanskog Mosta za donaciju sa kojom će, kako kaže, biti obradovani vjernici koji narednih mjesec dana poste, ali i druge socijalno ugrožene porodice.

Direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Banjaluka Jasmin Spahić rekao je da će  zahvaljujući donaciji iz Sanskog Mosta danas podijeliti 200 paketa sa prehrambenim i higijenskim proizvodima.

Riječi zahvalnosti u ime gradske uprave Prijedor uputio je Mirsad Duratović predsjednik Skupštine grada  dodajući da ovo nije prvi put da se iz ove opštine šalje pomoć povratnicima.

Za ovu humanitarnu akciju opština Sanski Most izdvojila je 5000 KM.

P.Š.

PrethodniNOVOZARAŽENIH NEMA, JEDNA OSOBA TESTIRANA (video)
SlijedećiZAVRŠENO ANKETIRANJE PRIVREDNIKA O UTICAJU KORONA VIRUSA NA POSLOVANJE (video)