Prije deset dana, šesnaest odbornika Skupštine grada Prijedora podnijelo je inicijativu za smjenu predsjednika gradskog parlamenta Ajdina Mešića. Kao razlog navedeno je da je u poslјednjih nekoliko mjeseci bila narušena saradnja između skupštinske većine i predsjednika Skupštine, te da je to usporilo njen rad i obaveze. Mešić je odgovorio kratkim obrazloženjem, jer je, kako je rekao, kratko i ono koje je došlo uz inicijativu za njegovu smjenu.

– Mi smo u jednom kratkom periodu, od datuma mog imenovanja, 17. aprila pa do 31. decembra, imali 12 sjednica. U mom obrazloženju navedeno je da aktivnosti nisu bile usporene. One su uvijek bile iste, bez obzira na skupštinsku većinu. U obrazloženju stoji i da je skupštinska većina radila u punom kapacitetu. Čak i preko tih kapaciteta – kaže Mešić.

O radu Skupštine najbolјe govori broj održanih sjednica, ali i njihovo trajanje, jer su neka zasjedanja završavana u ponoć, dodao je on. Mešićeva ocjena je da je u toku 2019. gradski parlament dobro radio, a da su duže sjednice odraz aktivnijeg učešća odbornika u diskusijama.

– Mislim da je Skupština dobro odrađivala svoj posao i da je sve bilo na profesionalnom nivou. Meni lično ne smeta da li će sjednica trajati dva sata ili 12 sati. Kao profesionalac, moram odraditi svoj posao – naveo je Mešić.

Podsjetimo, inicijativu za Mešićevu smjenu podnijeli su odbornici SNSD-a, PDP-a, Samostalni klub odbornika, jedan samostalni odbornik i jedan odbornik SDS-a. Datum održavanja prve ovogodišnje sjednice znaće se nakon sastanka šefova odborničkih klubova, koji će biti održan sutra.

Z. Jelić

PrethodniVEČERAS IZLOŽBA O OTOMANSKOM CARSTVU
SlijedećiDON-u STIGLO PREKO 1.700 ŽALBI POTROŠAČA (video)