24.8 C
Prijedor

(VIDEO) MINISTAR ŠERANIĆ OBEĆAO REKONSTRUKCIJU BOLNICE

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Repubike Srpske Alen Šeranić prilikom posjete prijedorskoj bolnici obećao je da će ova zdravstvena ustanova biti rekonstruisana i da će nakon toga zdravstvene usluge biti podignute na mnogo viši nivo. „Već smo došli do određenih rješenja koja će podrazumijevati unapređenje trenutnog rada, ali i onoga što podrazumijeva budući status bolnice Prijedor. Ono što je važno za sve građene Prijedora je da je ova bolnica u nekom prethodnom periodu zadužena za izradu idejnog projekta rekonstrukcije. Prema informacijama koje imamo, taj idejni prijedlog bi u narednih mjesec dana trebalo da dođe u Ministarstvo, gdje bi se Vlada izjasnila o tome“, rekao je Šeranić.

U prijedorskoj bolnici su istakli da će do polovine jula biti završen idejni projekat rekonstrukcije, koji će potom biti predstavljen Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.  „Što se tiče idejnog projekta, rekonstrukcija je podrazumijevala kompletnu rekonstrukciju bolnice Prijedor sa urgentnim centrom, sa dijagnostičkim centrom i sa dogradnjom određenog dijela  tipa aneksa gdje će se vršiti kompletne usluge u smislu ambulantnog dijela koje bolnica pruža. Očekujemo novi objekat formiran na osnovu dosadašnje konstrukcije sa svom dijagnostikom, sa novom opremom i sa svim urađenim i instalacijskim dijelovima i ostalim radovima za koje očekujemo da budu kompletno završeni i urađeni tokom projekta rekonstrukcije“, rekao je Miroslav Bijelić, v.d. direktora Bolnice “Dr Mladen Stojanović”.

O rekonstrukciji bolnice govorio je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor. Istakao je da je u Vladi održano više sastanaka na tu temu, dodajući da je za izradu projektne  dokumentacije zadužen Zavod za izgradnju grada. „Mene prvenstveno zanima upravo ta dinamika šta će se dešavati u narednom periodu.  Moram da iskažem veliku zahvalnost  ministru  šeraniću i direktoru bolnice za sav posao koji su u prethodnom periodu uradili. To nije jednostavan posao. Ono što sam  danas imao priliku da čujem, mogu da kažem da sam jako zadovoljan i jako srećan, s obzirom da taj projekat traje već preko godinu dana, odnosno od prvog sastanka kad smo započeli, došlo se otprilike do konačnog idejnog rješenja. Očekujemo da u narednim danima kako je to ministar rekao a i direktor bolnice, bude potvrđen taj idejni projekat koji je po najvišim mogućim standardima, ispunjava sve ono što je bilo neophodno. Kada dobijemo zeleno svjetlo, očekujemo od Vlade podršku i idemo u raspisivanje tendera“, naglasio je Javor.

Prema ranijim predviđanjima, rekonstrukcija prijedorske bolnice iznosiće oko 140 miliona maraka.

                                                                             Zoran Sovilj

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE