16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

MLADI NA INKLUZIVNOM FESTIVALU U ZAJEČARU

Najnovije vijesti

Učenici Javne ustanove Centar “Sunce” iz Prijedora zajedno su sa nastavnicima učestvovali na Međunarodnom inkluzivnom festivalu dječijeg i omladinskog stvaralaštva u Zaječaru, što je bila prilika da doprinesu stvaranju klime otvorenosti i saradnje, sa akcentom na različitostima i individualnim potencijalima djece sa smetnjama u razvoju.
“Ovo je bilo iskustvo koje će doprinijeti isticanju potencijala osoba sa smetnjama u razvoju i njihovoj boljoj integraciji u društvo”, rekla je direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković.

Ona je dodala da je za učenike ovo bila jedinstvena prilika da vršnjacima i javnosti predstave dio svojih dostignuća, a za nastavnike mogućnost da razmijene iskustva sa kolegama iz drugih zemalja.

Radakovićeva je navela da je grad Prijedor obezbijedio novac za prevoz učenika Centra “Sunce”, a Ministarstvo kulture Srbije snosilo je troškove njihovog smještaja i ishrane.

Tokom tri dana boravka na 2. Međunarodnom inkluzivnom festivalu dječijeg i omladinskog stvaralaštva “Art zona za sve”, od 11. do 15. septembra, u organizaciji Dečijeg centra Zaječar, učenici su, osim zapaženog nastupa, zabave i druženja, sa nastavnicima razgledali grad i posjetili kulturno-istorijske spomenike Srbije.

izvor: Srna