U okviru projekta “Poboljšanje političkog i građanskog liderstva mladih u Prijedoru” , danas je održana još jedna “Kafa sa uticajnim političarima”. Ovog puta kafa se pila sa odbornicima Skupštine grada Prijedora, kojima su mladi prezentovali svoje ideje i tražili podršku za njihovu realizaciju.

-Mladi su danas prezentovali sve ono što su radili u prethodnom periodu počevši od Akcionog plana Omladinske politike u kojem su definisane aktivnosti i koraci koji će biti realizovani u ovoj i narednoj godini – rekla je Murisa Marić izvršni direktor UG “DON” koje realizuje ovaj projekat.

Ona je dodala da su u toku dvije kampanje a to je Aktuelni čas Skupštine grada, gdje bi građani mogli da iznose svoje potrebe i zahtjeve, te postotak mladih na listama Savjeta mjesnih zajednica gdje se traži da mladi budu zastupljeni najmanje 30 posto.

Srđan Šobot, predsjednih Omladinskog savjeta Prijedor,  izrazio je nadu da će kampanja biti uspješna i da će mladi ostvariti svoje zahtjeve kroz razgovore sa lokalnim političarima.

Dalibor Grabež, odbornik u Skupštini grada Prijedora  dao je podršku mladim ljudima s uvjerenjem da će sličnu podršku dati i njegove kolege.

– Samo zajedničkim radom i Skupštine i gradonačelnika i mladih u gradau Prijedoru možemo doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice – rekao je Grabež.

P.Š.

PrethodniPO DVIJE ZARAŽENE I PREMINULE OSOBE
SlijedećiVATROGASCI U JUNU GOTOVO DOSTIGLI GODIŠNЈI REKORD NA UKLANЈANЈU ZMIJA