-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

„M&M PLASTIK“ PROIZVODI ZAŠTITNE VIZIRE I PLASIRA IH AUSTRIJSKOM PARTNERU

Najnovije vijesti

“M&M Plastik“ trenutnu proizvodnju bazirao je na izradi zaštitnih vizira. Plasman je obezbijeđen preko austrijskog partnera koji preko 90 odsto  asortimana ove firme, koja zapošljava 23 radnika, distribuira po cijeloj Evropi. Za jedan sat  u ovoj firmi trenutno proizvede 160 komada vizira. Preko 25.000 komada  otišlo je prema austrijskom partneru a u pripremi je nova isporuka od nekoliko hiljada zaštinih vizira koji će biti isporučeni već sutra. Tolika bi , u narednom periodu, trebala biti i sedmična isporuka vizira.

 -Znači morali smo nešto poduzeti, a najednostavnije je biлo nešto novo uvesti а što je potrebno u ovoj situaciji. U razgovoru s mojim poslovnim partnerom u Austriji došli smo na ideju da izrađujemo vizire koji su bili štampani na 3D printerima. Trebalo je jako puno vremena da se odštampa jedan, a  sad u našoj proizvodnji brizganja plastike radimo daleko, daleko brže. I kvalitetnije, jer se vizir  radi od poliamida. To je materijal koji je čvrst, elastičan i može da podnese visoke temperature, sterilizator ili nekakve druge vidove dezinfekcije. Rađen je od lakih materijala   tako da se može koristiti i nositi po cijeli dan – kaže Drago Mandić, vlasnik i direktor firme „M&M Plastik“.

 Značajnu saradnju ova firma je po Mandićevim riječima ostvarila i s komšijskom firmom „Kolektor“  za koju uveliko proizvodi košarice za komutatore.   Kao  društveno odgovorna kompanija „M&M Plastik“ nije zaboravio ni lokalnu zajednicu. Vizire će osim vrtiću „Radost“ ovih dana  donirati i gradskoj upravi, PU Prijedor, Domu zdravlja i bolnici.

M.Z.