Stari željeznički most u Gomjenici uskoro bi mogao dobiti novi izgled, najavljeno je iz Gradske uprave. Za njegovu rekonstrukciju neophodno je odobrenje Zavoda za izgradnju grada, ali i Zavoda za zaštitu spomenika Bosne i Hercegovine, kaže Zlatko Ritan, savjetnik gradonačelnika Prijedora za infrastrukturu i tvrdi da most, iako oronuo, ne predstavlja nikakvu opasnost za stanovništvo.

 – On je djelimično oštećen i središnji betonski stub je utonuo, tako da imamo blagi nagib tog mosta, ali stručnjaci su utvrdili da most jeste oštećen, ali ne predstavlja opasnost za građane, niti opasnost da se uruši – dodao je on.

Da bi most trebao biti rekonstruisan smatraju i stanovnici Gomjenice. Vlado Vuković, predsjednik Savjeta te mjesne zajednice kaže da ova građevina ima istorijsku vrijednost, te stoga zaslužuje da zablista u novom ruhu.

-To bi trebalo da se obnovi i dovede u stanje da bude u upotrebi. Mislim da je početkom ‘70-ih godina sa radom prestala uskotračna pruga i to je od tada zapušteno i ne služi ničem, osim kao „nosač“  našem glavnom vodu za snabdjevanje vode u Gomjenici – rekao je Vuković.

U slučaju rekonstrukcije, most bi služio samo pješacima. Iz Gradske uprave  najavljeno je da postoji mogućnost da se iz budžeta već naredne godine izdvoje određena sredstva za tu namjenu.

B.D. 

PrethodniPOČELO ELEKTRONSKO POZAJMLJIVANJE KNJIGA
SlijedećiIzgradnja autoputa Banja Luka – Prijedor biće po planu