-0.2 C
Prijedor
Subota, 28 Januara, 2023

MUP – DIO IDENTITETA SRPSKE

Najnovije vijesti

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – Sabor Svetog arhangela Mihaila, ističući da je MUP dio identiteta Srpske i da pripadnici policije predstavljaju snažan segment bezbjednosti, stabilnosti i vladavine prava, na ponos i čast građana. Cvijanovićeva je čestitku uputila ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Ona je navela da je za Republiku Srpsku izuzetno važno da ima profesionalnu, odgovornu i modernu policijsku strukturu koja može da odgovori potrebama građana i zajednice, kao i brojnim kompleksnim izazovima današnjice.

“Kao neraskidivi i sastavni dio identiteta Republike Srpske, pripadnici policije predstavljaju snažan segment bezbjednosti, stabilnosti i vladavine prava, na ponos i čast građana Republike Srpske”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je obilježavanje krsne slave prilika da se sa posebnim pijetetom prisjetimo svih stradalih pripadnika policije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su svoje život ugradili u temelje Republike Srpske.

“U uvjerenju da ćete i u budućnosti biti snažni čuvari mira, reda i stabilnosti, još jednom vam čestitam slavu i želim mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu”, navela je Cvijanovićeva u čestitki.

U Banjaluci će sutra biti održana centralna svečanost povodom obilježavanja slave MUP Republike Srpske – Sabora Svetog arhangela Mihaila.

SRNA