13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NA DESETINE SMRZNUTIH VODOVODNIH ŠAHTOVA

Najnovije vijesti

Niske temperature u kombinaciji sa neažurnošću građana, koji nisu  toplotno zaštitili svoje kućne šahtove, dovelo je do problema sa vodosnabdijevanjem u naseljima sa individualnom stambenom izgradnjom, koja su priključena na gradsku vodovodnu mrežu.

niske-temperature-ostetile-desetine-vodomjera-u-kucnim-sahtovima

Tokom božićnih praznika, prijavljeno je na desetine kvarova na instalacijama i  uređajima  u šahtovima, preko kojih su individualne kuće priključene na gradsku vodovodnu mrežu, saznali  smo od Dragoslava Kabića, rukovodioca Proizvodno-tehničkog sektora u prijedorskom Vodovodu.

Dragoslav Kabić
Dragoslav Kabić, rukovodioc Proizvodno-tehničkog sektora u prijedorskom Vodovodu

On je  rekao da su svi kvarovi otklonjeni o trošku Vodovoda, iako je zaštita kućnih vodovodnih šahtova od smrzavanja i mehaničkih oštećenja obaveza vlasnika objekata, koji su preko tih šahtova priključeni na gradsku vodovodnu mrežu.

termoizolacija-sahtova-neophodna

Kabić je apelovao na građane da izvrše toplotnu izolaciju šahtova, kako u narednom periodu ne bi imali problema. On je rekao da su cjevovodi i uređaji, o čijem se održavanju brine Vodovod na vrijeme zaštićeni i nije bilo nikakvih oštećenja i problema u vodosnabdijevanju.

S.Marinović

foto: Giga