Građanima je od danas izložen na javni uvid Nacrt regulacionog plana dijela centralnog područja Prijedora između desne obale Sane i dijelova ulica Kralja Petra Prvog Oslobodioca, Radničke i Srpskih velikana, radnog naziva “Sana B-1”.

– Nacrt je izložen u prostorijama Odjeljenja za prostorno uređenje na drugom spratu zgrade Gradske uprave Prijedor, u prostorijama nosioca izrade Plana, stručne organizacije “Ruting” d.o.o. u Banjaluci, te u prostorijama MZ Kokin Grad. Međutim, kada smo doznali da te prostorije, iz određenih razloga, ne mogu biti na raspolaganju u sve radne dane, odlučili smo da postavimo Nacrt na uvid građanima u prostorijama Regionalne kancelarije Prijedor Centar, koja takođe pokriva MZ Kokin Grad – pojasnila je Mirjana Komljenović, načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje.

Nacrt regulacionog plana može se pogledati svaki radni dan od 8.00 do 15.00 časova, od 14. avgusta do 14. septembra, a objavljen je i na internet stranici Grada Prijedora. Za vrijeme trajanja javnog uvida, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na materijal Nacrta i to upisom u knjige primjedbi ili dopisom Odjeljenju za prostorno uređenje grada Prijedora, kao i dobiti usmeno tumačenje akata. Nakon prikupljanja primjedbi i sugestija, nosilac izrade će ih razmatrati i odgovoriti na njih, te će biti izrađena konačna verzija plana u svom prijedlogu. Potom slijedi  javna rasprava na kojoj će moći učestvovati svi građani te dati svoje sugestije usmeno ili u pisanoj formi. Po završetku rasprave, konačni Prijedlog regulacionog plana “Sana B-1” će ići na usvajanje u gradsku skupštinu.  Ovaj regulacioni plan odnosi se na površinu od četiri i po hektara. 

D. S.