Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u setu mjera pomoći poljoprivrednicima planira i podjelu besplatnih sjemenskih paketa.  Samo na području Prijedora biće podijeljeno 515 takvih paketa, kojim se podstiče proizvodnja hrane za vlastite potrebe.

Tatjana Marić, šef Odsjeka za poljoprivredu u Gradskoj upravi Prijedor kaže da će korisicima biti podijeljeni besplatni sjemenski paketi vrijednosti 252 KM. – Danas smo shodno uputstvima preduzeli i aktivnosti da se to realizuje. Taj dio poslova i evidenciju korisnika, te popunjavanje obrazaca će obaviti povjerenici Odsjeka za mjesne zajednice na terenu koji će nam spiskove dostaviti u četvrtak. Zaposleni u Odsjeku za poljoprivredu će iste objediniti u petak, te shodno propisanom roku dostaviti na odlučivanje i odabir kolegama  zaposlenim u Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu RS – naglasila je Marićeva i dodala da je ministarstvo predvidjelo neke od uslova za rangiranje korisnika.

To su višečlane porodice, samohrani roditelji, to da li je neko izgubio radno mjesto ili nije, da li ima redovna primanja ili nema, prihode, način ostvarivanja prihoda, brojnost članova, polnu strukturu nosilaca gazdinstva, članova domaćinstva, same sjetvene obradive površine kojim raspolažu, površine poljoprivrednog zemljišta i slično. Tako da će se to sve uobziriti i napraviće se neka rang lista – kaže Marićeva i podsjeća da je danas na snazi i distribucija regresiranog dizel goriva za poljoprivredne proizvođače.

Pomoć poljoprivrednicima shodno svojim mogućnostima pružiće i Gradska uprava Prijedor, kako bi što više stanovnika na najbolji mogući način prebrodilo ovaj krizni period.

M.Z.

PrethodniNADLEŽNIMA DOSTAVLJEN PRIJEDLOG MJERA PODRŠKE PRIVREDI
SlijedećiOSIM U DVORANI, KARANTINI I U PROSTORIJAMA MAŠINSKE I ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE (video)