27.8 C
Prijedor

NA ŠA FESTU FANTASTIČNA MUZIKA ZA SVE GENERACIJE

Jedinstveni ŠA Fest ponovo je tu. Festival koji prepliće tugu i radost, tradiciju i inovaciju i koji nije samo muzički događaj, već emotivno putovanje koje obnavlja zajednicu, biće održan 26. i 27. jula 2024. godine. Muzički dio festivala, kao i ranijih godine, odigraće se u Ljetnoj bašti i Starom gradu u Prijedoru.
Na ŠA Festu i ovaj put – fantastična muzika za sve generacije. U petak i subotu, 26. i 27. juna, u Ljetnoj bašti u “ŠA Live” programu nastupaju velike regionalne zvijezde. Petak je rezervisan za Partibrejkers, Buč Kesidi, Sunshine, Eho Radar i Motherfunky. U subotu nastupaju Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Atheist Rap i Green Balls.
Ni ljubitelji elektronske muzike neće ostati uskraćeni za svjetski poznate DJ-eve. U „Elektro park“ zoni festivala u Starom gradu do ranih jutarnjih časova držaće vas Ian Pooley, Alexander Kowalski, Marta, Dejan Milićević, Dejan Milosavljević, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Danijel Kević, Level7el i mnogi drugi.
U okviru festivala i ovaj put biće organizovan pozorišni program, “Art kutak”, program za najmlađe i antistres zona.


„ŠA Fest pretvara grad u pozornicu na otvorenom, gdje se muzika, teatar i likovna umjetnost isprepliću, čineći ulice živim platnom na kojem se iscrtava nova slika kulture. Ovaj festival nije samo odavanje počasti, to je iskra koja zapali kreativnost i zajedništvo, pozivajući sve generacije da zajedno grade mostove preko generacijskih i kulturnih razlika. Osim predvodnika ‘Lajv stejdža’, poput kultnih bendova Partibrejkersa, Sunshina i Atheist Rapa, kao što smo prethodne dvije godine iznenadili publiku dolaskom Konstrakte i Senidahe, na glavnom festivalskom stejdžu ovog puta ekskluzivno će nastupiti još
jedna velika regionalna zvijezda – Dubioza kolektiv“, poručuju iz ŠA Fest tima i dodaju da se redovnim praćenjem objava na njihovim društvenim mrežama, mogu na vrijeme obezbijedili ulaznice za ovogodišnje okupljanje u Prijedoru i saznati svi detalji ovogodišnjeg ŠA Festa.
ŠA Fest i ove godine podržava Grad Prijedor, dugogodišnji prijatelj i pokrovitelj festivala.
ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prijedorskom likovnom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

NAJČITANIJE