23.8 C
Prijedor

NA “VIBERU” AKTUELNA ZLOUPOTREBA BROJA TELEFONA

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske upozorava građane da je u okviru aplikacije “Viber” aktuelna fišing kampanja koja ima za cilj iskorištavanje broja telefona građana da bi se ova aplikacija instalirala na drugim, dodatnim, uređajima.
Građanima se putem “Vibera” šalje poruka sa brojeva telefona koji počinju sa pozivnim brojevima +67, +63 ili slično, u kojima se navodi kako navodno “Viber” traži dodatnu verifikaciju, te se od korisnika traži da pošalju kod koji dobiju putem SMS poruke, saopšteno je iz MUP-a.

MUP savjetuje građanima da, ukoliko prime poruku sličnog sadržaja, ne odgovaraju na nju.

U saopštenju se ukazuje građanima da mogu provjeriti da li je njihov “Viber” nalog kompromitovan, tako što će otvoriti aplikaciju na svom telefonu, a zatim izbrati opcije “još”, potom “podešavanje”, te “nalog”.

Potom treba da izaberu opciju desktop i tablet, čime će pristupiti listi uređaja na kojima je aktivan “Viber” nalog registrovan sa njihovim brojem telefona.

“Građani sa ponuđene liste treba da izaberu uređaj sa kojeg ne žele da deaktiviraju `Viber` nalog”, navodi se u saopštenju.

SRNA

Foto Pixabay

NAJČITANIJE