21.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

NACIONALNI PARK ”KOZARA” BILJEŽI REKORDNE POSJETE

Najnovije vijesti

Novi sadržaji koji doprinose ugodnom boravku na Kozari, opravdali su ulaganja Nacionalnog parka ”Kozara” koji je prošle godine zabilježio rekordan broj posjetilaca, preko 100.000, što nije zabilježeno u poslijeratnom periodu.

Januar ove godine najavljuje da bi tekuća godina mogla biti jako dobra. Ukoliko bi bilo po onoj narodnoj, da se po jutru dan poznaje Nacionalni park ”Kozara” ove godine mogao bi oboriti prošlogodišnji rekord posjete domaćih i stranih turista, koji je 2016. godine premašio 100.000 posjetilaca.

Samo u januaru ove godine na Mrakovici je boravilo preko 20.000 ljudi. Od toga, po riječima direktora Nacionalnog parka Dragana Romčevića, na Danima zime prodato je 7.000 ulaznica.

Povećanje broja posjetilaca na manifestacijama kakva je „Dani zime na Kozari“ sa sobom donosi i veće potrebe za parking prostorom. Pokazalo se to upravo ove godine kada je došlo do zakrčenja puta do Mrakovice, jer organizatori, ove manifestacije, nisu očekivali toliku posjetu.

Deragan Romčević
Deragan Romčević, direktor Nacionalnog parka

Zbog toga ove godine Nacionalni park će raditi na rješavanju tog problema. Romčević podsjeća da je u Nacionalnom parku ”Kozara” prošle godine urađena adrenalinska staza za odrasle, te  izletište sa izvorom vode. Pored izgradnje parkinga i ove godine Nacionalni park izdvojiće značajna serdstva za održavanje postojećih sadržaja.

P.Špadić

foto: Giga