-0.2 C
Prijedor
Utorak, 5 Decembra, 2023

NAGRAĐENI NAJAKTIVNIJI ČITAOCI BIBLIOTEKE I POSJETIOCI GRADSKE ČITAONICE

Najnovije vijesti

Povodom Dana i Krsne slave Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ dodjelila je nagrade najvrijednijim čitaocima biblioteke i posjetiocima Gradske čitaonice.

Najaktivniji čitaoci u Odjeljenu za djecu u prošloj godini bili su Jelena Čulina i Vukašin Petrović. U Odjeljenju za odrasle to su Biljana Radulović i Jugoslav Tegeltija. Pohvale za najaktivnije posjetioce Gradske čitaonice dobili su Tanja Kukić i Branko Stolić.

Osamdesetpetogodišnji Branko Stolić priča da svaki dan najmanje pola sata provede u Gradskoj čitaonici.

“Volim da čitam i da znam šta se radi, šta se zbiva. Čitam dnevnu štampu i po neku knjigu”, rekao je Stolić.

Pedijatar prijedorskog Doma zdravlja Tanja Kukić kaže da je tokom školovanja učila u Gradskoj čitaonici.

“Prvo sam bila student pa sam dolazila, a kasnije kao specijalizant. Bilo mi je lakše da učim u čitaonici. Ovdje mi je mirno, uslovi su fantastični, bilo bi to dosta teže da nije bilo čitaonice”, kaže ona.

Direktor Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ Gordana Vila kaže da je dodjela današnjih nagrada kruna obilježavanja Dana ove ustanove i Krsne slave Svetih apostola Ćirila i Metodija.

“Mi se želimo njima odužiti zato što poštuju i posjećuju našu ustanovu. Nagrađujemo šest najaktivnijih, dva čitaoca iz Odjeljenja za djecu, dva za odrasle i dva najaktivnija posjetioca Gradske čitaonice. Pripremili smo za njih diplome koje će im biti jedna vrsta uspomene, ali isto tako nagrade koje će im značiti, birali smo im knjige po njihovom ukusu, pošto pratimo šta čitaju”, izjavila je Vila.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” ima oko 1.500 članova i više od 60.000 knjiga.

B.M.