Nakon incidenta koji se desio u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora od strane Milana Tubina, narodnog poslanika i predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor, Predsjedništvo Boračke organizacije Prijedor očekuje da će nadležni organi preuzeti sve potrebne mjere da se rasvijetle sve okolnosti vezane za ovaj događaj, te da će Tubin biti  sankcionisan na adekvatan način.

Dušan Đenadija, potpredsjednik BO Prijedor, koji se nakon sjednice Predsjedništva BO Prijedor obratio novinarima u ime predsjednika Zorana Predojevića, rekao je da će Boračka organizacija o svemu obavijestiti Narodnu skupštinu RS, Predsjedništvo BORS-a, rukovodstvo SDS-a, kao i Forum za bezbjednost građana, od kojih očekuju zvaničan stav.

– Dajemo apsolutnu podršku Predojeviću, njegovom radu i dosadašnjem djelovanju. Za 15 dana zasjedaće i Skupština BORS-a, na kojoj će takođe biti riječi o ovom nemilom događaju – dodao je Đenadija.

Boračka se oglasila i saopštenjem.”U prostorije Boračke organizacije uvijek su dobrodošli borci koje ćemo uvijek da saslušamo, jer ova organizacija zbog njih postoji, a ne nezadovoljni političari, niti u takvim ljudima vidimo dobronamjerne savjetnike. Nama ne trebaju političari koji će u naše prostorije ulaziti i fizički ugrožavati bilo koga, a ponajmanje predsjednika gradske Boračke organizacije na njegovom radnom mjestu”, stoji u saopštenju. “Boračka organizacija ovaj događaj neće uzeti kao razlog da se naruše odnosi sa Gradskom organizacijom SDS-a Prijedor, jer smo ubijeđeni da istupanje Milana Tubina nije vezano za SDS i da ta stranka, bez obzira na pojedinačne istupe, ima pozitivan odnos prema mjestu i ulozi gradske Boračke organizacije”, navode u saopštenju.

Dodaju da je Slavko Švraka, borac prve kategorije i član Predsjedništva ove organizacije, dao veliki doprinos u svim aktivnostima ove organizacije. “To što se on kao odbornik u Skupštini grada Prijedora ispred SDS-a ne slaže sa svojim stranačkim kolegom i predsjednikom Milanom Tubinom, nije problem Boračke organizacije. O tome će, nadamo se, svoj sud dati SDS. Milan Tubin nije birao Slavka Švraku za člana Predsjedništva Boračke organizacije grada Prijedora i sigurno ga ne može i neće ni smjenjivati”, poručuju borci.

Naglašavaju da su kao nestranačka organizacija otvoreni prema svim političkim opcijama. “Oni moraju u Boračku organizaciju doći tako što će prvo pokucati na vrata i reći dobar dan. Nama ne trebaju političari koji će u prostorije Boračke organizacije ulaziti da bi fizički ugrožavali bilo koga, a ponajmanje predsjednika organizacije na radnom mjestu”, navodi se u saopštenju.

O svemu se oglasio i Slavko Švraka.

– Dugogodišnji sam član Boračke organizacije grada Prijedora, koja mi je na prvom mjestu, kao i ljudi koji su stvorili RS. Član sam SDS-a od njegovog osnivanja, ali zaista nikada nisam dozvolio da miješam svoje političko djelovanje i svoj rad u Boračkoj organizaciji. Ovo što se desilo je neprimjereno od strane Tubina. Pogotovo za jednog narodnog poslanika koji je i predsjednik GO SDS-a Prijedor, ali i član Komisije Narodne skupštine za boračka pitanja. Da tako atakuje na predsjednika i nanosi ružnu sliku SDS-u u Prijedoru – naglašava Švraka.

U Boračkoj organizaciji Prijedor zahvaljuju se svim borcima i predstavnicima BORS-a koji su tokom ovih dana uputili podršku i takođe osudili nedolično ponašanje Milana Tubina. Na sjednici Predsjedništva bilo je riječi i o pripremnim aktivnostima za održavanje izvještajne i svečane sjednice, o imenovanju komisije za upućivanje boraca na banjsko-klimatsko liječenje i raspolaganje sredstvima za liječenje, te izradi monografije.

M. Šodić

PrethodniVATROGASCI APELUJU: OPREZ PRILIKOM PALJENJA KOROVA! (video)
SlijedećiOd marta sistematski pregledi za upis u školu