-0.2 C
Prijedor
Subota, 28 Januara, 2023

NASTAVLJA SE DEZINFEKCIJA JAVNIH POVRŠINA I USTANOVA

Najnovije vijesti

Tim za dezinfekciju javnih površina i ustanova, koji djeluje u okviru Gradskog štaba za vanredne situacije, sastao se večeras kako bi dogovorio plan djelovanja u narednom periodu.

Raspolažu sa dovoljno ljudskog i tehničkog kapaciteta i spremni su za rad na terenu. – Kako vrijeme bude odmicalo, djelovaćemo po potrebi. Očekujemo da ćemo krenuti sa dezinfekcijom javnih površina, koje ćemo tretirati jednom sedmično. Kada bude bilo potrebe vršićemo pranje ulica hlorom uz pomoć cisterni. Kao i u proteklom periodu vršićemo dezinfekciju javnih ustanova. Građanima ćemo biti na usluzi i za definfekciju stubišta u stambenim objektima. Postepeno ulazimo u ovu priču – pojasnio je rekao je Zlatko Ritan, šef Tima za dezinfekciju.

I ovoga puta u pomoć će priteći voćari, kao i omladina grada Prijedora.

– U proteklom periodu imali smo 15 ekipa koje su vršile dezinfekciju javnih površina i trudili smo se da pokrijemo šire područje našeg grada – rekao je Mladen Marjanović, predsjednik Udruženja voćara grada Prijedora.

– Volonterski centar koji u okviru Omladinskog savjeta Prijedor broji 60 mladih i dalje ostaje aktivan i dostupan Gradskom štabu za vanredne situacije. Mi smo se odazvali i čekamo naređenja šefa Tima za dezinfekciju – dodao je Radovan Đaković, sekretar OSP-a.

Plan je da se ovog vikenda izvrši prva dezinfekcija javnih površina.

M.Šodić